Demonstracijski projekti - SENZORIČNA OCENA MLEVSKIH IZDELKOV

27. 12. 2022

Datum dogodka: 09. 12. 2022 ob 08:00 - 02. 02. 2023 ob 16:00

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: »Izvedba demonstracijskega projekta - Senzorična ocena mlevskih izdelkov«, ki bo organizirana v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. 

Za udeležence bo najprej uvodno predavanje, s praktičnim preizkušanjem čutil in predstavitev najpogostejših napak pri mlevskih izdelkih in izdelkih iz moke, ki mu sledi praktični prikaz izdelave kruha in keksov s predstavitvijo senzorične analize izdelkov:

Teme: 

  1. Pomen senzorične analize, kaj je senzorična analiza in njena uporaba,
  2. Čutila, prepoznavanje okusov in senzorične metode
  3. Tehnologija predelave žit v mlevske izdelke
  4. Zakonodaja in pravilniki na področju mlevskih izdelkov
  5. Praktični prikaz uporabe moke za pripravo kruha in keksov ter predstavitev najpogostejših napak pri teh izdelkih.

Med  predavanjem  bomo  praktično  preizkušali  svoje  sposobnosti  prepoznavanja  osnovnih  okusov  in  razvrščanja  po intenzivnosti. Poskusili boste različne kruhe in kekse in spoznali razlike med izdelki iz različnih mok.

 

​​​​​​VABILA s prijavnico

 

Udeležba je brezplačna!

Nazaj