Razpis za sodelovanje na 31. državni razstavi in ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij 2020

KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS prirejamo v okviru prireditve DNEVI DOBROT SLOVENSKIH KMETIJ 31. državno razstavo in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov.

 

Razstava bo potekala od 15. do 17. maja 2020 v Minoritskem samostanu na Ptuju.

 

Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

 

Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi, žgane pijače, suho sadje, vina, sadjevci – sadna vina, domače marmelade in džemi, kompoti, konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med ter čaji.Nagrajeni izdelki bodo razstavljeni.

 

Organizatorji razstave vabijo kmetice in kmete, ki želijo prodajati svoje izdelke v času razstave na Ptuju, da to sporočijo pristojni svetovalki - svetovalcu za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetijah.

 

Podrobnejše informacije lahko dobite pri svetovalkah - svetovalcih za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetijah na območju vašega kmetijsko gozdarskega zavoda ali na spletni strani: www.kgz-ptuj.si ali www.dobroteslovenskihkmetij.si .

 

 

Organizatorji 31. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2020

 

Prevzem dokumenta: Razpis za sodelovanje na 31. državni razstavi (Word)

Prevzem dokumenta: Razpis za sodelovanje na 31. državni razstavi (PDF)

 

slide-1-2020