Kdo smo

Festival Dobrote slovenskih kmetij je obseženo vsakoletno dogajanje, ki se v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, Mestne Občine Ptuj, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter vseh območnih Kmetijsko gozdarskih zavodov, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dogaja na Ptuju že  od leta 1990.

To je  festival ocenjevanja in  razstave izdelkov, trženja in promocije pristne slovenske, lokalno pridelane in predelane hrane

Pred več kot tridesetimi leti se je skupina ljudi pod okriljem Turističnega društva Ptuj in strokovnih služb današnjega KGZS Zavoda Ptuj odločila za organizacijo ocenjevanja in razstave dobrot, ki jih znajo s trudom in znanjem pripraviti roke slovenskih kmetic in kmetov.

Festival je plod večletnega aktivnega dela in sodelovanja strokovnjakov kmetijsko svetovalne službe in kmetov, ki ob pridelavi lastnih pridelkov in predelavi le teh strmijo k višji kakovosti in višjemu tržnemu potencialu svojih izdelkov. Organizatorji želimo spodbuditi čim več kmetij na Slovenskem k pridelavi  in predelavi kakovostne in zdrave domače hrane ter k neposrednemu trženju lastnih izdelkov.

Znak Dobrote slovenskih kmetij kupcu zagotavlja,  da je nagrajen  izdelek znanega porekla, iz lokalno pridelanih surovin in predelan na tradicionalen način  velikokrat tudi s pridihom sodobnosti.           

Zagotavlja pristno domače.