KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, prirejamo 32. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov

DNEVI DOBROT SLOVENSKIH KMETIJ

RAZPIS

ZA SODELOVANJE NA 32. DRŽAVNEM OCENJEVANJU

DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ 2021

Prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala med 3. in 5. septembrom 2021 v Minoritskem samostanu na Ptuju.

Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi, žgane pijače, suho sadje in drugi pridelki, vina, sadjevci – sadna vina, domače marmelade, džem in sadni namazi, kompoti, konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med, čaji ter medice.

Izdelki dostavljeni za ocenjevanje morajo biti v primerni tržni embalaži in ustrezno označeni, ker jih bomo fotografirali za objavo v elektronskem katalogu.

V katalogu bodo objavljeni samo izdelki kmetij, ki imajo ustrezna dovoljenja za trženje. Vsi ostali sodelujoči bodo objavljeni v seznamu nagrajencev na spletni strani Dobrot slovenskih kmetij.