KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, prirejamo 33. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov

FESTIVAL DOBROT SLOVENSKIH KMETIJ

2.del RAZPISA

ZA SODELOVANJE NA 33. DRŽAVNEM OCENJEVANJU DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ 2022

 Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala od 20. do 22. maja 2022 v Minoritskem samostanu na Ptuju.

Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sirupi, žgane pijače, vina, sadjevci – sadna vina, medice ter ribji izdelki.

Izjemoma razpisujemo za zamudnike še enkrat ocenjevanje izdelkov, ki so bili razpisani že v 1. delu razpisa ter so bili že ocenjeni v jeseni 2021. To so: sokovi in nektarji, suho sadje in drugi suhi pridelki, domače marmelade, džemi in sadni namazi, kompoti,  konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med in čaji. Te skupine izdelkov bomo v bodoče ocenjevali samo v jesenskem času tekočega leta, rezultati pa bodo veljali za naslednje leto, takrat bodo uradno podeljena tudi priznanja. Izdelke pa bo mogoče označevati z znakom dobrot z novo letnico od decembra dalje.

Izdelki dostavljeni za ocenjevanje morajo biti v primerni tržni embalaži in ustrezno označeni, ker jih bomo fotografirali za objavo v elektronskem katalogu.

V primeru, da bomo postavljali razstavo, bo potrebno dodatno dostaviti nagrajene izdelke v sredo 18. 5. 2022 med 8.00 in 14.00 uro v minoritski samostan na Ptuju.

Vsi, ki želite sodelovati na ocenjevanjih, se javite na lokalni enoti kmetijske svetovalne službe, kjer vam bo svetovalec - svetovalka elektronsko izpolnil/a prijavnico za vsak izdelek posebej. S seboj prinesite KMG MID vaše kmetije.

 

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO JE PETEK, 25. FEBRUAR 2022.

 

Prispevek - kotizacija za ocenjevanje znaša skupaj z DDV-jem 30,00 evrov za prvi izdelek, za vsak naslednji izdelek na isto ime in priimek pa 25,00 evrov.

Več informacij o aktualnem spomladanskem razpisu si lahko preberete v PDF dokumentu "Razpis 2022 2. del. "