Češnjevo pecivo

03. 06. 2021

Priprava peciva ne vzame veliko veliko časa. Prav tako tudi ne potrebujete zapletenih sestavin. Najverjetneje imate že vse v hladilniku in shrambi. Potrebujete samo še sveže češnje in akcija se lahko začne. 

Sestavine za 4 osebe:  

  • 2 žlice zmehčanega masla
  • 30 g sladkorja
  • 0,5 vrečka vanilijevga sladkorja
  • 1 jajci
  • 110 g moke
  • 0,5 žlička pecilnega praška
  • 90 ml mleka
  • 1 skodelici izkoščičenih češenj
  • 1 skodelici sladkor v prahu

 

Priprava: 

40 min

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Presejani sestavini dobro premešamo.

Zmehčano maslo in sladkor kremasto umešamo. V zmes postopoma, enega za drugim, vmešamo jajca. Nato vmešamo še še mešanico suhih sestavin in mleko.

Globok kvadraten pekač s stranico 22 cm namastimo z maslom in poprašimo z moko (odvečno moko odstranimo). Vanj stresemo testo in ga s hrbtno stranjo žlice ali lopatko enakomerno razmažemo po njem in po vrhu lepo pogladimo. Po testu potrosimo češnje. Pecivo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Pečeno je, ko na zobotrebcu, ki ga zapičimo v testo, ni nobenih ostankov, ko ga izvlečemo.

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ohladimo kar v pekaču, v katerem smo ga spekli. Ko je še toplo, ga po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu. Ohlajenega razrežemo na enako velike kose, ki jih serviramo na krožnik ali pladenj ter postrežemo s skodelico toplega ali hladnega napitka.

Nazaj