Narastek z ajdovo kašo in piščancem

26. 02. 2024

 

Sestavine: 

*4 osebe

  • 200 g ajdove kaše
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 500 g pišančjih beder (brez kože in kosti)
  • 250 g kisle smetane
  • sol in poper
  • 3,5 dl vode (ali jušna osnova)
  • 250 g naribanega sira

 

Postopek: 

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Čebulo in česen nasekljamo, piščančja bedra pa narežemo na manjše koščke.

V pekač, velikosti 25 x 35 centimetrov, stresemo ajdovo kašo, ki jo predhodno speremo pod tekočo vodo. Po njej razporedimo čebulo, nato še česen. Nadaljujemo s koščki piščančjih beder, po katerih razmažemo kislo smetano. Solimo in popramo.

Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, po vrhu potresemo nariban sir ter pekač za 1 uro potisnemo v ogreto pečico.

 

Vir: okusno.je

Nazaj