Pečena ovsena kaša s sadjem, čokolado in orehi

18. 05. 2022

Pečeno ovseno kašo si lahko privoščite za zajtrk ali večerjo. Spodnji recept vsebuje tudi banane, jagode in nasekljane orehe, za tiste bolj sladkosnede pa poskrbi dodatek čokolade, ki jo lahko tudi mirno izpustite.

 

Šparglji s slanino

09. 05. 2022

 

Omleta s šparglji

03. 05. 2022

 

Lazanja s šparglji

25. 04. 2022

 

Čemaževa juha in spomladanska krompirjeva solata

25. 04. 2022

Tudi čemaževa juha ali krompirjeva solata je lahko odlična samostojna jed, malica ali pa predjed.

 

Jajca v teranu

12. 04. 2022

 

Kokosova potica

12. 04. 2022

 

Šunka v testu

12. 04. 2022

Praznujte veliko noč z dobrotami, ki se prenašajo iz generacijo v generacijo. Tradicionalne velikonočne jedi so vsako leto skrbno pipravljene po receptih naših babic.

 

Pirin kruh s čemaževim namazom

24. 03. 2022

Pira je starodavna pšenica izjemnih lastnosti, ki godijo organizmu. Ni podvržena genskemu spreminjanju ter je bogata z rudninami in minerali. Recept razkriva, kako pripraviti odličen pirin kruh, h kateremu se imenitno poda čemažev namaz.

PIRINE PALAČINKE

15. 03. 2022

Slika je simbolična

SAHARCA

08. 03. 2022

KROFI

28. 02. 2022

 

Ričet s prekajenim svinjskim vratom

23. 02. 2022

Preprosta jed na žlico, ki se na našem jedilniku največkrat znajde v hladnejšem delu leta. Takrat namreč pogosteje posegamo po krepkih enolončnicah, ki prijetno pogrejejo telo in nas tudi nasitijo. Med njimi je tudi ričet, ki poleg ješprenja vsebuje veliko zelenjave in prekajeno meso.

Zeljne krpice

15. 02. 2022

Preprosta domača jed. Krpice lahko kupimo ali pa jih pripravimo sami iz rezančeva testa. Krpice s sladkim zeljem so lahko samostojna jed, odlične pa so tudi kot priloga k pečenemu mesu in zrezkom.

Med, ajda, mleko

09. 02. 2022

 

TOPLA HRENOVA OMAKA

18. 01. 2022

Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.

 

Vzhajani orehovi štruklji z medom

12. 01. 2022

Štruklji spadajo med tradicionalne slovenske jedi, ki so jih na kmetijah jedli ob košnji. Tudi priprava vzhajanih štrukljev po spodnjem receptu prinaša čaroben okus, ki nas popelje v preteklost. Z dodatkom slovenskega medu, ki na ravni Evropske unije nosi »zaščiteno geografsko označbo«, postanejo okusna sladica. Poskusite!