SOLATKA Z RDEČO PESO in FRAJLICAMI

22. 06. 2021

Solata z rdečo peso in frajlicami

Kuhajmo skupaj

Kuhajmo skupaj

15. 06. 2021

Seneno mleko, jogurti, siri in skuta se zaradi odlične osnovne surovine predstavljajo s polnim aromatičnim okusom, ki se mu enostavno ne moremo odreči. Odličnost okusa lahko pripeljemo v svojo domačo kuhinjo. Družina, prijatelji in obiskovalci nam bodo iz srca hvaležni za edinstveno izkušnjo odličnosti, ki nam jo ponuja narava.

Tradicionalni slovenski zajtrk - kruh, med, maslo, mleko, jabolko

09. 06. 2021

Vsak dan si lahko privoščimo tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavine dobimo pri lokalnih pridelovalcih - saj lokalno je najboljše. 

V tradicionalni zajtr spadajo živila: kruh, med, maslo, mleko, jabolko. 

Češnjevo pecivo

03. 06. 2021

Priprava peciva ne vzame veliko veliko časa. Prav tako tudi ne potrebujete zapletenih sestavin. Najverjetneje imate že vse v hladilniku in shrambi. Potrebujete samo še sveže češnje in akcija se lahko začne. 

JUHA IZ KOPRIV

28. 05. 2021

V današnjem času vedno redkeje srečujemo koprive, ki rastejo v naravi ob robovih gozdov, rek in njiv. Nabiramo le njihove vršičke in najbolje je, da pri tem uporabimo rokavice. So z železom bogata in vsestransko uporabna rastlina, iz katere lahko pripravimo tudi juho po spodnjem receptu.

PRAŽENA JETRCA S ŠETRAJEM

04. 05. 2021

Dišeča pražena jetrca s šetrajem

JAGODNA STRJENKA

04. 05. 2021

Pomlad je čas jagod in okusnih jagodnih sladic. Okusno jagodno strjenko odlikuje enostavna priprava, privlačen videz in slasten okus. Recept so pripravili na Turistični kmetiji Gačnikov hram z Draže vasi.

FRTALJA Z ZELIŠČI

04. 05. 2021

Frtalja je okusna jajčna omleta, narejena iz svežih sezonskih zelišč, moke in jajc. Značilna je za Goriška Brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtaljo so osnovne tri sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso ali pršutom.

BARONOV JAGODNI SMUTI Z METO

04. 05. 2021

To je lahek napitek, ki daje energijo in ustvarja dobro voljo. Svežini mete in vabljivi ljubkosti jagod dajejo poseben pečat slamice. Naredimo jih iz stebel angelike, rastline, ki bolj kot z videzom navdušuje s svojimi lastnostmi in vsestransko uporabnostjo. Napitek za barona!

ŠIROKI REZANCI S POROM IN ŠPARGLJI

04. 05. 2021

Šparglji postajajo vedno bolj cenjena in iskana pomladanska zelenjava. Uporabljamo čvrste poganjke, spodnji oleseneli del zavržemo. Uživamo lahko surove, v spodnjem receptu so le rahlo toplotno obdelani.