Spletna stran Nosilca storitve deluje s pomočjo t.i. piškotkov. Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje in upravljanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko uporabnik izbriše, navodila so na spletnih straneh posameznega brskalnika.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, itd. S pomočjo piškotkov se lahko torej oceni učinkovitost zasnove spletnega mesta.

 

Spletna stran nosilca storitve uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka

Čas trajanja   Funkcija
_cookiePolicy 10 let

S pomočjo tega piškotka se zapomni izbira glede nameščanja piškotkov.

device_view 30 dni S pomočjo tega piškotka se pokaže ustrezno verzijo strani glede na velikost zaslona.
kgzs do konca seje Nujno potreben piškotek, ki med seboj (anonimno) ločuje posamezne uporabnike strani in omogoča ogled strani, prijavo v poslovalnico, ipd..
_ga 2 leti

Piškotek servisa Google Analytics, za analizo obiska spletne strani.

_gid

24 ur

Piškotek servisa Google Analytics, za analizo obiska spletne strani.

_gat 1 minuta Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh.