Bučkini špageti s pestom in češnjevimi paradižniki
25. 07. 2022
Sestavine:
- 4 majhne bučke
- 120 g svežih listov bazilike
- 2 stroka česna
- 1 pest (popraženih) pinjol
- 60 g sveže naribanega parmezana
- 2 žlički limoninega soka
- 50 ml olivnega olja
- sol in mleti poper
- 1 pest češnjevih paradižnikov
Postopek:
- Bučke operemo in jim z nožem odrežemo vrh. S pomočjo spiralnega rezalnika jih narežemo na tanke 'špagete' ali rezance. Če rezalnika nimamo, si lahko pomagamo s strgalnikom ali z lupilcem za zelenjavo in bučke narežemo na tanjše rezine (tagliatelle).
- Pripravimo pesto omako. Liste bazilike po potrebi oplaknemo pod tekočo vodo, nato pa jih osušimo in skupaj z olupljenim česnom, naribanim parmezanom, (popraženimi) pinjolami in limoninim sokom dodamo v električni sekljalnik ali blender. Sestavine drobno zmeljemo, nato pa prilijemo še toliko olivnega olja, da dobimo srednje gosto omako, ki jo po okusu začinimo s soljo in mletim poprom.
- Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo ali pa jih razrežemo na četrtine. Bučkine špagete zmešamo s pripravljenim pestom, nato pa dodamo še paradižnike.
- Pripravljeno jed serviramo na krožnike in takoj postrežemo.
- Priroava 30 minut.
Vir: okusno.je