Bučkini špageti s pestom in češnjevimi paradižniki

25. 07. 2022

 

Sestavine: 

  • 4 majhne bučke
  • 120 g svežih listov bazilike
  • 2 stroka česna
  • 1 pest (popraženih) pinjol
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 2 žlički limoninega soka
  • 50 ml olivnega olja
  • sol in mleti poper
  • 1 pest češnjevih paradižnikov

 

Postopek: 

  • Bučke operemo in jim z nožem odrežemo vrh. S pomočjo spiralnega rezalnika jih narežemo na tanke 'špagete' ali rezance. Če rezalnika nimamo, si lahko pomagamo s strgalnikom ali z lupilcem za zelenjavo in bučke narežemo na tanjše rezine (tagliatelle). 
  • Pripravimo pesto omako. Liste bazilike po potrebi oplaknemo pod tekočo vodo, nato pa jih osušimo in skupaj z olupljenim česnom, naribanim parmezanom, (popraženimi) pinjolami in limoninim sokom dodamo v električni sekljalnik ali blender. Sestavine drobno zmeljemo, nato pa prilijemo še toliko olivnega olja, da dobimo srednje gosto omako, ki jo po okusu začinimo s soljo in mletim poprom.  
  • Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo ali pa jih razrežemo na četrtine. Bučkine špagete zmešamo s pripravljenim pestom, nato pa dodamo še paradižnike. 
  • Pripravljeno jed serviramo na krožnike in takoj postrežemo. 
  • Priroava 30 minut. 

Vir: okusno.je

Nazaj