Bučni njoki z žajbljem

04. 10. 2021

* za 6 oseb

Sestavine:

  • 400 ml pretlačene pečene buče hokaido ali maslenka,
  • 500 g ostre moke,
  • 1 jajce,
  • ščep muškatnega oreščka,
  • sveži žajbelj,
  • bučno olje,
  • poper,
  • žlička soli

 

Priprava: 
Bučo umijemo, osušimo, narežemo na štiri dele in odstranimo semena. Položimo jo v plitev pekač in pečemo na 200 stopinjah Celzija slabo uro. Ohladimo in izdolbemo meso. Meso pečene buče zmešamo z jajcem. Solimo in dodamo ščep muškatnega oreščka. Po žlicah dodajamo presejano moko in na hitro ugnetemo gladko testo. Testo damo na pomokano površino in oblikujemo svaljek debeline 2 centimetra. Narežemo 2 centimetra velike njoke, ki jih povaljamo na vilicah, da nastanejo vdolbine. Njoke kuhamo v slanem kropu približno 4 minute ali tako dolgo, da priplavajo na površje. Preložimo jih na krožnik, pokapljamo z bučnim oljem in potresemo z žajbljem, ki smo ga ocvrli v olju.

Nazaj