ČOKOLADNO AJDOVO PECIVO Z JABOLKI
23. 09. 2024
Sestavine:
- jajca
- 100 g ajdove kaše
- 40 g mehke pirine moke
- 20 g masla
- 20 g čokolade v prahu
- 2 jabolki
- cimet
- sol
- 1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
- marelična marmelada
- sesekljani praženi lešniki (lahko pa vzamete tudi orehe)
Priprava:
Zavremo vodo, jo malo solimo in dodamo oplaknjeno ajdovo kašo; kuhamo 20 minut. Odcedimo in pustimo, da se ohladi. Ločimo beljake od rumenjakov; iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in dobro zmešamo. Stopimo maslo in ga dodamo k stepenim rumenjakom. Nato dodamo še kuhano BeEko ajdovo kašo in naribana jabolka. V drugo skledo vsipamo BeEko moko, ji dodamo cimet, čokolado v prahu in pecilni prašek. Dobro premešamo in vse skupaj vsipamo v rumenjakovo zmes. Na koncu primešamo še sneg beljakov ter vse skupaj ulijemo v namaščen pekač. Pečemo 20 minut pri 160 stopinjah Celzija. Ko je pecivo pečeno in ohlajeno, jo premažemo z marelično marmelado, po kateri potrosimo še pražene in sesekljane lešnike ali orehe.
Vir: BeEko