FRTALJA Z ZELIŠČI
04. 05. 2021
Frtalja je okusna jajčna omleta, narejena iz svežih sezonskih zelišč, moke in jajc. Značilna je za Goriška Brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtaljo so osnovne tri sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso ali pršutom.
Sestavine:
- 2 jajci
- 3 žlice moka
- pest zelišč : koromač, srčno zelje, beli vratič, rman, drobnjak, salvija itd.
- sol po okusu
- 2 dcl mleko
- olje
Priprava:
20 min
Jajca, moko in mleko stepemo ter primešamo sesekljana zelišča. Tako pripravljeno maso vlijemo v ponev na vroče olje (1 cm debelo) in počasi cvremo na obeh straneh. Postrežemo vročo, skupaj s svežo sezonsko solato.