Goveji zvitki s porom

25. 11. 2024

 

Sestavine:

Za 4 osebe

  • 600 g očiščenega govejega plečeta »izbrana kakovost – Slovenija«
  • Marinada: 1 čebula, 200 g jušne zelenjave, 150 ml rdečega vina, 1 strok česna, 1 lovorjev list, 1 žlička celega popra in brinovih jagod, 1 žlička gorčice
  • Nadev: 300 g pora, 100 ml belega vina, 50 g masla, 2 ščepca soli, 1 ščep šetraja, 1 jajce, drobtine po potrebi, mleti poper po okusu
  • Omaka: 20 g masla, pol žličke gustina, zajemalka osnove z zelenjavo od dušenja, belo vino po okusu

 

Priprava:

Najprej naredimo marinado iz rdečega vina, čebule, česna, korenja, jušne zelenjave, lovora, celega popra, brinovih jagod in gorčice. Z marinado prelijemo očiščeno goveje pleče in pustimo stati čez noč

Porov nadev: por očistimo, narežemo, ga podušimo na maslu, posolimo in zalijemo z belim vinom, dodamo šetraj in poper ter premešamo. Rahlo dušimo, nato ohladimo ter dodamo jajca in drobtine.

Nato pleče raztegnemo na desko in ga napolnimo s porovim nadevom, da dobimo rulado ter povežemo z vrvico. Rulado opečemo na vroči maščobi in prilijemo ostanek marinade. Dušimo do mehkega.

Omaka: zelenjavo, v kateri smo dušili govedino, dobro pretlačimo skozi cedilo, dodamo gustin, dolijemo belo vino in začinimo po okusu.

Ko je meso mehko, ga položimo na desko, odstranimo vrvico, narežemo in postrežemo z omako.

Vir: Naša super hrana

Nazaj