Hrustljav krompir iz pečice

01. 07. 2021

 

Hrustljav krompir iz pečice je nakaj boljšega, kateremu lahko dodamo zelenjavo, meso,... Postrežemo ga z okusno solato, ki jo najdemo pri najbližjemu pridelovalcu-kmetu.

Lokalno pridelane sestavine najdete TU. 

 

Sestavine

  • 900 g krompirja za pečenje, narezanega na 2 cm velike kose
  • 2 žlici oljčnega olja
  • žlica drobtin
  • sol

Priprava

  • Pečico segrejemo na 250 stopinj, rešetko pa postavimo na najvišje vodilo. Pekač dobro namastimo.
  • V kozico z vrelo soljeno vodo damo krompir in ga kuhamo 6–8 minut na zmernem ognju oziroma tako dolgo, da se deloma skuha. Odcedimo ga in pustimo na cedilu 2 minuti, da izpari še nekaj pare.
  • Krompir stresemo na pripravljen pekač. Pokapamo ga z oljčnim oljem, potresemo z drobtinami in dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo po krompirju. Postavimo v pečico in pečemo 13–15 minut pri 250 stopinjah, vmes enkrat premešamo.
  • Nato vključimo veliki žar v pečici in pečemo še 5 minut oziroma dokler ni krompirček zlato zapečen in hrustljav.
  • Vzamemo ga iz pečice, solimo in postrežemo.

DOBER TEK!

Nazaj