JABOLČNA TORTA IZ PIRINIH KOSMIČEV

10. 01. 2023

 

 

Slika je simbolna

*model premera 26 cm

Sestavine: 

  • 100 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 250 g pirinih kosmičev
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • Žlico pirine moke
  • sok pol limone
  • 500 g naribanih jabolk s cimetom

 

Maslo raztopimo v ponvi, dodamo 100 g sladkor in pirine kosmiče ter rumeno prepražimo in ohladimo. Rumenjake stepemo s 100 g sladkorja, dodamo žlico pirine moke, ohlajene pirine kosmiče, in sneg beljakov. Narahlo premešamo. Dobro polovico testa stresemo v pomaščen in pomokan model, v preostalo pa zamešamo z naribanimi jabolki s cimetom ter stresemo po vrhu torte. Pečemo cca. 45 min pri 200°C.

Vir: ekološka kmetija Bezjak - Viktorija

Nazaj