Jabolka z orehi in medom

28. 11. 2023

 

*za 4 osebe

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • 8 žlic sesekljanih ali grobo mletih orehov
  • 2–3  žlice medu
  • 4 žlice suhih brusnic ali drugega suhega sadja zvrhana žlička mletega cimeta

Priprava: 

Pečico vključimo na 200 stopinj. V posodi zmešamo mlete orehe, med, cimet in brusnice. Jabolkom odrežemo pokrov in jih previdno izdolbemo z žlico. Pazimo, da ne izdolbemo preveč, stena jabolk naj bo debela vsaj centimeter. Napolnimo jih z nadevom in polagamo v pekač. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in jabolka pečemo približno 15 minut. Jabolka ponudimo na krožniku in jih prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju ali medom. 

Vir: Teden slovenske hrane

Nazaj