Jagnječje zarebrnice z žajbljevo omako
20. 06. 2022
Sestavine:
* za 4 osebe
- 4 dvojne jagnječje zarebrnice
- sol, poper
- 2 stroka česna
- 30 g olja
- 1 dl suhega rdečega vina
- 2 vejici svežega žajblja
Postopek:
Zarebernice operemo, obrišemo, rahlo potolčemo, porežemo žilice, solimo in popopramo ter jih namažemo s strim česnom. Na vroči maščobi zarebrnice pečemo na vsaki strani 3 minute in jih preložimo na toplo. Sol od pečenja, ki je ostal v ponvi, zalijemo z vinom in nekoliko povremo. Žajbljeve liste operemo, osušimo, zrežemo na tanke rezance in damo v omako. Omaki dodamo zarebrnice, malo podušimo in serviramo. Poleg ponudimo krompirjeve ocvrtke.
Vir: Izbrani recepti za prirpavo vrhunske jagnjetine, Jože Zalar