Jagnječje zarebrnice z žajbljevo omako

20. 06. 2022

 

Sestavine: 

* za 4 osebe

  • 4 dvojne jagnječje zarebrnice
  • sol, poper
  • 2 stroka česna 
  • 30 g olja
  • 1 dl suhega rdečega vina
  • 2 vejici svežega žajblja

 

Postopek: 

Zarebernice operemo, obrišemo, rahlo potolčemo, porežemo žilice, solimo in popopramo ter jih namažemo s strim česnom. Na vroči maščobi zarebrnice pečemo na vsaki strani 3 minute in jih preložimo na toplo. Sol od pečenja, ki je ostal v ponvi, zalijemo z vinom in nekoliko povremo. Žajbljeve liste operemo, osušimo, zrežemo na tanke rezance in damo v omako. Omaki dodamo zarebrnice, malo podušimo in serviramo. Poleg ponudimo krompirjeve ocvrtke. 

 

Vir: Izbrani recepti za prirpavo vrhunske jagnjetine, Jože Zalar

Nazaj