Jajce in paradižnik

19. 09. 2022

 

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • žlica masla
  • majhna bela čebula
  • 3 srednje velike paprike, zelene, lahko pa tudi mešanih barv
  • 1/2 žličke sušene rdeče paprike v koščkih
  • strok česna
  • sol, poper
  • 4 veliki mesnati paradižniki
  • 5 jajc
  • dodatno: nasekljano zelenje peteršilja, sir (tipa feta), salama s papriko (sudžuk)

Priprava: 

1. Veliko ponev postavimo na ogenj, dodamo olje in maslo, ko se to stopi, na maščobo stresemo nasekljano čebulo in papriko, narezano na manjše koščke. Začinimo s kosmiči rdeče paprike in pražimo približno 5 minut, da nekoliko ovenita tako paprika kot čebula.

2. Primešamo nasekljan česen, malo pozneje pa še na koščke narezan svež paradižnik. Kuhljamo na srednje močnem ognju in občasno premešamo. Skoraj vsa tekočina, ki je v ponev prišla s paradižnikom, mora povreti.

3. Stepemo jajca in jih počasi vlivamo v ponev, vmes mešamo, a ne preveč silovito. Povečamo ogenj in menemen pražimo še največ dve minuti, beljak mora zakrkniti, ne sme pa se jed izsušiti, kajti kuhala se bo še nekaj minut za tem, ko ne bo več na ognju.

Vir: odprtakuhinja.delo.si

Nazaj