Jelen s hruško

28. 09. 2021

Sestavine: 

* za 4 osebe

  • 800 g jelena (stegno, križ)
  • 100 g slanine
  • 1 korenje
  • 1 manjši por
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 1 čebula
  • 50 g maščobe za peko
  • 50 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 manjši hruški
  • 2 dcl rdečega vina
  • začimbe: sol, poper, timijan, šetraj, lovorjev list

 

Priprava mesa

Vzamemo meso jelena (stegno ali križ), ga opečemo na vroči maščobi, začinimo s soljo, poprom, timijanom in šetrajem, nato dodamo na koščke narezano slanino, čebulo, česen, korenje, por, peteršiljevo korenino in zalijemo z rdečim vinom ter dodamo lovorjev list. Dušimo do mehkega.

Omaka

Karameliziramo sladkor, dodamo prepolovljene in izkoščičene hruške ter zalijemo z rdečim vinom. Dodamo maslo, sol in nekaj omake, v kateri se je dušil jelen.

 

Krajnsko na krožniku - Dobrote in okusi podeželja

Nazaj