Jota po naše s kranjsko klobaso

05. 01. 2022

Sestavine: 

4 osebe

  • 1 kozarec kisle repe
  • 1 kozarec kislega zelja
  • 1 pločevinka fižola
  • 1 pločevinka čičerike
  • 2 čebuli 2 stroka česna
  • 500 g suhega vratu
  • 50 g zaseke
  • 300 ml pelatov
  • 1 korenje
  • 1 zelena
  • 1 koleraba
  • začimbe: sol, poper, majaron, lovor, rdeča paprika, jušna osnova. 

 

Jota

Narežemo čebulo, sesekljamo česen, na kocke razrežemo gomoljno zelenjavo in suh svinjski vrat. Čebulo damo pražiti v večji lonec. Ko je malo pred tem, da bi se lahko prismodila, dodamo česen, še malo popražimo in dodamo vodo ter malo pokuhamo. Nato čebulo in česen zmiksamo kar s paličnim mešalnikom. V lonec dodamo še zaseko, zelje, repo, zelenjavo in meso, nato pa spet zalijemo z vodo. Nazadnje v lonec vržemo še vse začimbe in kuhamo 45 minut. Jed odlično dopolnjuje kuhana kranjska klobasa.

 

Krajnsko na krožniku - Dobrote in okusi podeželja

Nazaj