JUHA IZ KOPRIV

28. 05. 2021

V današnjem času vedno redkeje srečujemo koprive, ki rastejo v naravi ob robovih gozdov, rek in njiv. Nabiramo le njihove vršičke in najbolje je, da pri tem uporabimo rokavice. So z železom bogata in vsestransko uporabna rastlina, iz katere lahko pripravimo tudi juho po spodnjem receptu.

Sestavine za 4 osebe:

  • 25 dag krompirja
  • 10 dag vršičkov mladih kopriv
  • čebula srednje velikosti
  • malo olja
  • sol
  • poper

 

Priprava: 

30 min

Krompir olupimo in narežemo na kose. Čebulo olupimo, sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo krompir, zalijemo z vodo ter skuhamo do mehkega.

Dodamo cele koprive. Kuhamo največ 3 minute. Zmešamo s paličnim mešalnikom.

Solimo in popramo po okusu. Po okusu lahko dodamo malo kisle smetane.

Postrežemo s kruhom.

Nazaj