Krema iz pečene buče hokaido z bučnim oljem in zelišči

02. 11. 2021

Krema iz pečene buče hokaido z bučnim oljem in zelišči

Predstavljamo vam bučno kremo. 

*za 4 osebe

Bučna krema: 

  • 1 manjša oranžna buča hokaido
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 žlici sesekljane sveže mete
  • sok 2 pomaranč

Dodatki: 

  • bučno olje
  • bučno maslo
  • mehek sveži kozji sir
  • bazilika, meta komarček
  • cvetovi boreča
  • japonski mini paradižnik
  • v soli vložena limona (lupinica)

Bučo razrežemo, odstranimo semena in jo popečemo v pečici na 160 °C oribližno 50 minut. Pustimo, da se ohladi in celo z olupkom vred kupaj z ostalimi naštetimi sestavinami zmiksamo v gladek prire oz. kremo. Na krožnik damo bučno kremo in v srediino dodamo nekaj žlic bučnega olja. Po vrhu kreme nabrizgamo bučno maslo, kozji sir, dodamo zelišča, cvetove boreča, paradižnik, tanke rezine v sol vložene limonine lupinice...Hladno predjed postrežemo s popečenim kruhom ( gost košček kruha pomoči v bučno olje in nato zahame še bučno kremo). 

 

Recept: Pet zvezdic

Nazaj