Krompirjev golaž

11. 03. 2024

 

*4 osebe

Sestavine: 

  • olje (lahko uporabimo tudi mast)
  • 150-200 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 500 g krompirja
  • 3 lovorjevi listi
  • sol in mleti poper po okusu
  • približno liter vode
  • 1 šopek svežega peteršilja

 

Postopek: 

  • Krompir olupimo in ga narežemo na kose, ki jih speremo pod tekočo vodo. Čebulo in česen olupimo ter ločeno sesekljamo. Papriko operemo, očistimo in narežemo na kocke. 
  • V posodi segrejemo olje, na katerem najprej prepražimo čebulo, nato pa še česen. Ko čebula postekleni, dodamo mleto papriko, premešamo, dodamo še paradižnikovo mezgo in vse skupaj pražimo 2 minuti. 
  • V posodo dodamo krompir, papriko in lovorjeve liste. Po okusu solimo in popramo ter pražimo približno 5 minut. 
  • Prilijemo toliko vrele vode, da je ves krompir pokrit. Posodo pokrijemo in golaž kuhamo toliko časa, da se krompir skuha. 
  • Pripravljen golaž serviramo v globoke krožnike in ga potrosimo s sesekljanim peteršiljem. Ponudimo s kruhom. 

Vir: okusno.je

Nazaj