LEŠNIKOVI PIŠKOTI

05. 12. 2022

Slika je simbolična

Sestavine: 

  • 330-350 g pirine moke
  • 200 g sesekljanih lešnikov
  • 200 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 80 g rozin ali 100 g grenkih čokoladnih kapljic
  • 6 g pecilnega praška ali vinskega kamna,
  • ščep soli
  • 2 jajci
  • 80 g surovega masla
  • 2-3 g vanilije v prahu (po želji)

Postopek: 

  • Posebej zmešamo vse suhe sestavine, nato dodamo jajci in narezano maslo ter zamesimo krhko testo. Zavitega v folijo ga damo počivat v hladilnik za vsaj 15 minut. Nato oblikujemo za oreh velike kroglice, jih malo potlačimo in damo na nepomaščen pekač (6x5 kroglic).
  • Pečemo na dveh pekačih v ventilacijski (konvekcijski) pečici na 160-180 ºC 20 – 25 minut (ali navadni pečici – 1 pekač – na 180-200 ºC). Piškote čimprej odstranimo s pekača, sicer se strdijo in potem lomijo!

Vir: ekološka kmetija Bezjak - Viktorija

Nazaj