Mlinci s piščancem iz pečice
27. 12. 2022
Sestavine:
*Sestavine za 4 osebe
- 500 g piščančjih zrezkov
- sol
- olivno olje
- 500 g mlincev
- 1 žlička domače vegete (ali jušna kocka)
- 1 l vode
- 2 dl smetane za kuhanje
- 100 g kisle smetane
- česen in čebula v prahu
- 300 g naribanega sira (za pico, čedar, mocarela, edamec ipd.)
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
- Piščančje zrezke posolimo, nato pa jih popečemo na olivnem olju, in sicer 2 minuti na vsaki strani.
- Mlince grobo nalomimo v pekač ali posodo. Segrejemo 1 liter vode, v katero smo vmešali domačo vegeto (recept TUKAJ) ali jušno kocko. Prelijemo mlince in pustimo stati 5 minut, da se napijejo tekočine in zmehčajo.
- V posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, sol ter čebulo in česen v prahu.
- V pekač, velikosti 25 x 20 centimetrov, najprej naložimo polovico odcejenih mlincev in po njih potresemo polovico naribanega sira. Po vrhu razporedimo popečene zrezke in jih prelijemo s sokovi od pečenja ter polovico smetanove omake. Nadaljujemo s preostankom mlincev, omake in sira.
- Pekač za 40 minut potisnemo v ogreto pečico, da se sir lepo zapeče. Pripravljeno jed postrežemo s skledo solate.
Vir: okusno.je