Mlinci s piščancem iz pečice

27. 12. 2022

 

Sestavine: 

*Sestavine za 4 osebe

  • 500 g piščančjih zrezkov
  • sol
  • olivno olje
  • 500 g mlincev
  • 1 žlička domače vegete (ali jušna kocka)
  • 1 l vode
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 100 g kisle smetane
  • česen in čebula v prahu
  • 300 g naribanega sira (za pico, čedar, mocarela, edamec ipd.)

Priprava: 

  • Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
  • Piščančje zrezke posolimo, nato pa jih popečemo na olivnem olju, in sicer 2 minuti na vsaki strani.
  • Mlince grobo nalomimo v pekač ali posodo. Segrejemo 1 liter vode, v katero smo vmešali domačo vegeto (recept TUKAJ) ali jušno kocko. Prelijemo mlince in pustimo stati 5 minut, da se napijejo tekočine in zmehčajo.
  • V posodi zmešamo smetano za kuhanje, kislo smetano, sol ter čebulo in česen v prahu.
  • V pekač, velikosti 25 x 20 centimetrov, najprej naložimo polovico odcejenih mlincev in po njih potresemo polovico naribanega sira. Po vrhu razporedimo popečene zrezke in jih prelijemo s sokovi od pečenja ter polovico smetanove omake. Nadaljujemo s preostankom mlincev, omake in sira.
  • Pekač za 40 minut potisnemo v ogreto pečico, da se sir lepo zapeče. Pripravljeno jed postrežemo s skledo solate. 

Vir: okusno.je

Nazaj