Motovilec z jajci

15. 01. 2024

 

Sestavine: 

*za 4 osebe

  • 4 jajca
  • 250 g motovilca
  • česen
  • oljčno olje in
  • kis
  • po okusu žlička medu
  • sol
  • za pest orehovih jedrc

Priprava

Jajca damo v kozico, prelijemo z vodo in postavimo na ogenj. Ko voda zavre, jih kuhamo še 8 minut. Pazimo, da ogenj ni preveč močan, saj se bodo jajca tako preveč premikala po posodi in zaradi tega popokala. Motovilec operemo in osušimo. V kozarcu razžvrkljamo kis, olje, žličko medu, ščep soli in nariban česen. Prelijemo po motovilcu in premešamo. Kuhana jajca olupimo in narežemo na četrtinke. Dodamo jih solati, posujemo z orehovimi jedrci in ponudimo.

Vir: Teden slovenske hrane

 

Nazaj