Omleta s šparglji

03. 05. 2022

 

  • Sestavine za eno omleto
    • 6 špargljev
    • 3 jajca
    • 0,3 dl smetane za kuhanje ali sladke smetane
    • 30 g masla
    • sol, poper po okusu
    • dodatki za serviranje: parmezan

 

  • Priprava

1. Šparglje operemo in jim odtrgamo oziroma olupimo spodnje, bolj olesenele dele. Narežemo jih na največ centimeter velike koščke.

2. Maslo segrejemo na rahlem do zmernem ognju. Nanj stresemo šparglje in jih svetlo pražimo, samo toliko, da se malo zmehčajo.

3. Ta čas dobro razžvrkljamo jajca, dodamo smetano in sol in jih stepemo do konca.

4. Ponev odstavimo z ognja, vlijemo jajca in narahlo vse premešamo. Vrnemo na ogenj in ogenj malo povečamo. Po vrhu še popramo.

5. Ko jajca ob robovih in nato še proti sredini omlete zakrknejo, desni rob prepognemo proti sredini, nato pa še levega.

6. Omleto postrežemo takoj. Po želji jo posujemo z nastrganim parmezanom.

 

Vir: odprtakuhinja

Nazaj