Paradižnikova juha

29. 08. 2022

 

Sestavine

  • 1 kg zrelega paradižnika (volovsko srce)
  • 2 večji papriki (rdeča, zelena)
  • 2 manjši kumari
  • ½ kg suhega belega kruha
  • ½ mlade čebule
  • 4 žlice vinskega kisa
  • ½ kozarca oljčnega olja
  • sol, poper

Priprava: 

1. Kruh narežemo na kocke in ga namočimo v hladno vodo. Ko se napije, ga odcedimo in prestavimo v večjo posodo.

2. Paradižnik pol minute blanširamo v vreli vodi, nato ga odcedimo. Ko se nekoliko ohladi, ga olupimo, očistimo pecljev in semen in damo v posodo s kruhom.

3. Kumari in papriki operemo, odstranimo semena in narežemo na kolute, mlado čebulo drobno sesekljamo. Vse dodamo kruhu in paradižniku.

4. Prilijemo olje in vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je jed pregosta, dodamo še malo vode.

5. Solimo, popramo, postopoma dodajamo vinski kis, da juha dobi svež in poln kiselkast okus.

6. Nato jo za uro ali dve postavimo v hladilnik. Ohlajeno postrežemo v kozarcih ali skodelicah.

 

Vir: odprtakuhinja.delo.si

 

Nazaj