Polnjene bučke s piščancem in sirom

11. 07. 2022

 

*za 4 osebe

Sestavine: 

  • 4 manjše bučke
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 300 g piščančjega mesa brez kosti in kože (prsi, bedra ipd.)
  • 3 - 4 žlice paradižnikove mezge
  • sol in mleti poper
  • 5 žlic kisle smetane
  • 150 g naribanega sira, ki se lepo topi

Priprava: 

  • Bučke operemo, osušimo in podolžno razpolovimo. Z žlico (žličko) izdolbemo sredico in pri tem pazimo, da ne poškodujemo lupine. Polovice bučk posolimo in jih zložimo na papirnate brisačke tako, da gleda izdolbena stran navzdol.
  • Čebulo drobno sesekljamo. Piščančje meso in 2/3 izdolbene sredice bučk zrežemo na koščke. V ponvi segrejemo olje in na njem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo piščančje meso in sredico bučk ter vse skupaj med mešanjem pražimo toliko časa, da se koščki piščančjega mesa iz vseh strani lepo zapečejo. Po okusu začinimo s soljo in poprom, dodamo paradižnikovo mezgo in na hitro podušimo. Odstavimo in nadev malce ohladimo.
  • Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo izdolbene polovice bučk, ki smo jih s papirnatimi brisačkami dobro osušili. Nadevamo jih s pripravljenim nadevom ter potisnemo za 15 minut v ogreto pečico. V skledici gladko razmešamo kislo smetano. Bučke vzamemo iz pečice in po nadevu polijemo kislo smetano. Po vrhu potrosimo nariban sir in jed pečemo v ogreti pečici še 5 minut, da se sir stopi in lepo zapeče. 
  • Čas priprave: 45 minut

Vir: Oksuno.je

Nazaj