Polnjene mlade kolerabice
20. 08. 2021
Kolerabice so nežna zelenjava, preprosta za gojenje, in rastejo vse leto. Iz njih pripravljamo različne juhe in omake. Priprava polnjenih kolerabic vzame nekoliko več časa, a je vredno!
4 osebe
Sestavine:
- 4 kolerabice
- 2 rezini kruha* (ali 1 žemljica)
- 5 dag mesa
- 1 dcl vročega mleka**
- 1 jajce***
- ½ čebule
- 1 žlica olja
- malo peteršilja
- sol
- ribani sir**
Priprava:
Mlade kolerabice olupimo, skuhamo in izdolbemo. Bel, nekaj dni star kruh nalomimo in namočimo v vročem mleku. Nasekljajmo čebulo in jo na olju prepražimo. Dodamo mleto meso in osolimo. Med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut, da se meso razpusti. Odstavimo in malo ohladimo. Mesu dodamo namočen kruh, 1 jajce, nasekljan peteršilj in sol. Vse dobro zmešamo, da se poveže. Z maso napolnimo izdolbene kolerabice. Po vrhu potrosimo nariban sir. Zložimo v pekač ter pečemo 20 minut pri 190 ˚C. Postrežemo s svežo solato.
*Alergogen – gluten
**Alergogen – mlečni izdelek
***Alergogen - jajce