Postrvji file s šparglji, štrukljem in čemaževo kremo

04. 04. 2022

Sestavine: 

4 osebe

  • file postrvi
  • 2 kromprija
  • čemaž
  • 200 g jurčkov
  • šparglji
  • vlečeno testo
  • 100 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • maslo
  • sladka smetana
  • Začimbe: sol, poper, drobnjak, timijan

 

Krema iz čemaža in krompirja

Skuhamo dva olupljena, srednje velika krompirja. Posebej blanširamo čemaž in ga na kratko ohladimo v ledeni vodi, odcedimo in s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. Kuhan krompir pretlačimo, dodamo malo masla, sladke smetane, soli, popra in žlico čemaža. Kremo, ki smo jo dobili, damo v slaščičarsko vrečko.

Sirovi štruklji

Pripravimo vlečeno testo. Za nadev uporabimo pasirano skuto (100g), dodamo ji 1 jajce, prepražene jurčke ter drobnjak in timijan. Del nadeva namažemo na vlečeno testo, zavijemo v namaščeno alu-folijo in tako pripravljen zavitek skuhamo v slanem kropu (30 minut).

Šparglji

Olupimo in odstranimo olesenele dele. Na hitro (3 minute) jih blanširamo v vreli vodi, odcedimo in jih takoj postavimo v ponev z maslom. Špargljem v ponvi dodamo male jurčke, ki smo jih prej narezali na lističe.

Postrv

Segrejemo ponev in dodamo žlico olivnega olja. V segreto ponev položimo file postrvi s kožo navzdol, solimo, popramo, pečemo 3 minute in nato ribo obrnemo ter jo pečemo na drugi strani še 2 minuti.

Serviranje

Na krožnik v obliki spirale nabrizgamo kremo iz krompirja in čemaža, nato na krožnik postavimo lep kos jurčkovega štruklja ter popečen file postrvi. Jed okrasimo z zelenimi šparglji in popečenimi jurčki.

 

Krajnsko na krožniku- Dobrote in okusi podeželja

Nazaj