Prekajena rebra s kislim zeljem

06. 11. 2023

 

SESTAVINE

Sestavine za 4 osebe

  • 4 žlic olja
  • 500 g prekajenih svinjskih reber (narezanih na kose)
  • 1 čebula
  • 600 g kislega zelja
  • 3 stroki česna
  • 2 lovorjeva lista
  • 8 poprovih zrn
  • 0,75 žličke soli
  • vroča tekočina (voda ali jušna osnova)

POSTOPEK

 

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Zelje poskusimo. Če se nam zdi prekislo, ga na hitro speremo v cedilu pod tekočo hladno vodo. V večjem loncu segrejemo olje, na katerem popečemo kose dimljenih reber. Popečene kose poberemo iz lonca in shranimo na krožniku.

V lonec stresemo čebulo in jo med mešanjem pražimo toliko časa, da postekleni. Čebulo med praženjem začinimo s ščepcem soli. Nato v lonec vrnemo rebrca in dodamo kislo zelje in česen. Vse skupaj med mešanjem pražimo še 2 minuti, nato pa prilijemo od 3 do 4 dl vroče tekočine. Dodamo lovorjev list in poprova zrna ter po okusu začinimo s soljo. Ko zelje zavre, znižamo temperaturo, lonec pokrijemo in dušimo toliko časa, da se zelje povsem zmehča (približno 45 minut). Sestavine v loncu med kuhanjem občasno dobro premešamo. Po potrebi prilijemo še malo tekočine.

Na krožnike najprej serviramo zelje, nato pa dodamo še kose rebrc. Pripravljeno jed postrežemo s kruhom.

Vir: okusno.je

Nazaj