Skutna krema z akacijevim medom in malinami v kozarčku

14. 09. 2021

Predstavljamo vam recept, katere sestavine najdete na portalu Dobrote slovenskih kmetij. 

Sestavine:

4 osebe

  • 250 g skute
  • 150 g akacijevega medu
  • 0,4 dl soka limone
  • 8 g vanilin sladkor
  • 8 g žalatine v lističih (5 lističev)
  • 4 dl sladke smetane
  • 0,30 kg sadja
  • 120 g svežih ali zmrznjenih malin
  • 80 g medu

Priprava: 

Želatino namočimo v mrzlo vodo, da nabrekne. V vodni kopeli jo raztopimo, dodamo tri žlice stepene sladke smetane in nato primešamo k že pripravljeni skuti z dodatki. Pretlačimo in umešamo skuto, med, sok limone in vanilin sladkor. Rahlo premešamo stepeno smetano. Takoj napolnimo v kozarčke, ki smo jih predhodno napolnili do ene petine s pretlačenimi medenimi malinami. Za vsaj tri ure postavimo v hadilnik. Pred serviranjem okrasimo z malinami in svežimi lističi zelišč. Za pretlačene medene maline te zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi sito. Dodamo akacijev med in premešamo. Napolnimo na dno kozarčkov in postavimo na hladno. Lahko dodamo tudi en listič želatine, ki smo ga predhosno namočili v mrzlo vodo in v vodni kopeli raztopili. 

 

avtorica recepta: Marija Arh Ivanšek

 

Nazaj