Svinjski file v pivski marinadi na žaru

11. 08. 2022

 

*Priprava: 5 minut
 Mariniranje 1 ura do 1 dan
 Čas peke: 5 minut, vroč žar, pokrito
  • 1 kg svinjskega fileja (svinjska ribica)

Marinada s pivom

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice gorčice
  • suh feferon
  • 3 žlice oljčnega olja
  • rožmarin, timijan
  • sol, poper
  • 2,5 dl svetlega piva

Priprava:

1. Za marinado narežemo česen in čebulo in stresemo v posodo. Dodamo gorčico, timijan, rožmarin, drobno sesekljan feferon, solimo, popramo in prilijemo oljčno olje ter pivo. Dobro premešamo.

2. Meso prečno narežemo na debelejše zrezke ali pustimo file v kosu. V posodo nalijemo nekaj marinade, da pokrije dno, nato položimo meso in povsem prelijemo z marinado. Pokrijemo, iztisnemo zrak in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje čez noč.

3. Zrezke odcedimo in pečemo na pokritem žaru približno 5 minut, odvisno od debeline.

 

Vir: Odprtakuhinja.delo.si

Nazaj