Svinjski kotlet v čebulni omaki

13. 03. 2023

 

*za 4 osebe

Sestavine: 

  • 4 svinjski kotleti
  • sol in poper (po okusu)
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici olja
  • 3 žlice masla
  • 1,5 dl vode ali jušne osnove
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • 0,5 žlice nasekljanega svežega timijana
  • svež peteršilj

Postopek: 

  • Svinjske kotlete operemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom. Olupljeno čebulo narežemo na rezine, česen pa drobno nasekljamo.
  • V večji ponvi segrejemo olje in dve žlici masla ter na obeh straneh popečemo svinjske kotlete. Na vsaki strani jih pečemo od 3 do 4 minute. Ko se lepo obarvajo, jih predevamo na krožnik in pokrijemo.
  • V ponev damo še preostanek masla in začnemo s praženjem čebule. Med mešanjem jo pražimo 10 minut, medtem pa postopoma zmanjšujemo temperaturo, da čebula lepo karamelizira.
  • Dodamo česen in ga na hitro popražimo, nato pa prilijemo vodo (jušno osnovo) in smetano. Začinimo s timijanom, premešamo in v omako dodamo kotlete. Na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Postrežemo z nasekljanim peteršiljem.
  • Čas trajanja 30 minut. 

Vir: Okusno.je

Nazaj