Zelenjavna juha

17. 02. 2022

Juha, ki je polna zdravih dobrot in je hkrati tudi hitro pripravljena. 

*4 osebe

Sestavine: 

  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 6 strokov česna
  • 1 žlica sveže naribanega ingverja
  • 1 žlička kurkume
  • 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 500 ml kokošje jušne osnove (ali voda)
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 200 g sveže špinače
  • sol in poper

Postopek: 

Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo, korenčka narežemo na tanjše kolute, zeleno pa na tanke rezine. V loncu segrejemo olivno olje, nato pa na njem pražimo korenje, zeleno in čebulo, dokler slednja ne postekleni. Dodamo česen, ingver in kurkumo, pražimo še nekaj sekund, nato pa dodamo piščančje prsi. Zalijemo z osnovo ali vodo, solimo, popramo in na šibkem ognju kuhamo 20 minut. Piščančje prsi vzamemo iz juhe in jih natrgamo ali narežemo na manjše kose. Meso vrnemo v lonec, dodamo še kokosovo mleko in špinačo. Premešamo in po minuti kuhanja je juha pripravljena za serviranje.

 

Vir: Okusno.je

Nazaj