Katalog nagrajenih izdelkov Dobrot slovenskih kmetij 2022

14. 07. 2022

Predstavitev slovenskih ponudnikov, dobitnikov zlatega, srebrnega in bronastega priznanja 2022, ki izpolnjujejo pogoje za trženje. 

 

 

Festival Dobrote slovenskih kmetij smo prvič organizirali pred 33 leti. Takrat si nihče med nami ni mislil, da bo v desetletjih prerastel v enega najprepoznavnejših kulinarično-gastronomskih dogodkov.

Na ta način nam je uspelo povezati različne slovenske pokrajine ter njihove lokalne posebnosti, ki so prepoznavne tudi skozi pridelavo kakovostne slovenske hrane. Vsaka pokrajina nam namreč skozi jedi in pijačo pripoveduje svojstveno zgodbo o zagnanosti in predanosti gospodinj in kmetov, ki vsak dan poskrbijo, da je na naših mizah zdrava domača hrana.

V času velikih geopolitičnih ter klimatskih sprememb se še toliko bolj zavedamo pomena »domačega«. Zdrava domača hrana je namreč ena najpomembnejših človekovih dobrin in prav je, da smo je na naših kmetijah sposobni pridelati toliko, kot je potrebujemo.

Eden izmed načinov spodbujanja domače pridelave hrane je tudi vsakoletno senzorično ocenjevanje dobrot, na katerih skozi ocenjeno kakovost hrane podelimo zlati, srebrni ter bronasti znak. Prejemniki priznanj so umeščeni v naš digitalni katalog, ki na enem mestu sodobnemu potrošniku približa pestro ponudbo dobrot vseh slovenskih pokrajin. Rezultate senzoričnega ocenjevanja in digitalni katalog najdete na naši spletni strani www.dobroteslovenskihkmetij.si.

Katalog je na voljo TUKAJ

Nazaj