VIDEO posnetek iz predavanja DSK bližnjica do prodaje in nakupa lokalnih pridelkov

13. 05. 2022

V mesecu maj smo izvedli pridevanje z naslovom Dobrtoe slovenskih kmetij - bližnjica do prodaje in nakupa lokalnih pridelkov. 

 

S projektom »Dobrote slovenskih kmetij« je bilo v zadnjih 30 letih kmetijam omogočeno, da so svoja tradicionalna znanja in prakse oblikovali v visoko kakovostne izdelke. Strokovno ocenjevanje in podelitev priznanj za kakovost je spodbujalo kmetije k dvigu kakovosti izdelkov in njihovemu ohranjanju. Tradicija in sodobnost sta tako z roko v roki pripravila ponudbo, ki jo prinašajo v vaše domove.

Dopolnilne dejavnosti na kmetiji so tisti vir dohodka, ki marsikatero kmetijo ohranjajo pri življenju. Na predavanju bomo izvedeli, kaj pravzaprav so dopolnilne dejavnosti na kmetiji in njihov temeljni namen, kdaj je smiselno pridobiti dovoljenje za izvajanje dopolnilnih dejavnosti, katere vrste poznamo, kako z njimi poslujemo in komu so namenjene. Vse to bo v kratkem predstavljeno z možnostjo postavitve vprašanj in odprtega pogovora.

V lanskem letu smo predstavili portal Dobrote slovenskih kmetij, ki omogoča prikaz tržne ponudbe pridelkov in izdelkov ponudnikov, ki sodelujejo na ocenjevanju izdelkov Dobrote slovenskih kmetij.  Sodelovanje na ocenjevanju je nujen pogoj, saj tako lahko predstavljamo izdelke preverjene kakovosti. Na predavanju bodo predstavljeni pogoji sodelovanja na portalu, prikaz vpisa ponudbe, ki omogoča, da se ponudba predstavi končnemu kupcu, javnim zavodom, gostinstvu, hotelom in drugim.

 

Če bi si želeli ogledati video posnetek je na voljo TUKAJ

Nazaj