Pridelki in izdelki
slovenskih kmetij

S hrano najbolj začutimo pestrost in raznolikost slovenskega podeželja. Pridelana v sožitju z naravo, predelana s skrbnimi rokami na podlagi receptov, ki so se prenašali skozi generacije, tudi danes predstavlja najboljše čemur lahko rečemo »domače«. V kapljici ali koščku ujeto sonce, svežina vonja in polnost okusa, nas vedno znova prepričata.

Sodoben način življenja, globalizacija trga s hrano je v zadnjih desetletjih v ozadje postavilo željo po ohranjanju tega bogastva Slovenije. Danes ga ponovno odkrivamo in s tem dajemo tudi sebi polnost življenja, ki je tudi v na videz majhnih stvareh, kot najboljše, kar ponujajo naše kmetije.

Upamo, da si boste na teh straneh našli izdelke, ki vas bodo v to prepričali.

 

   

Oglejte si ponudbo

S projektom »Dobrote slovenskih kmetij«, je bilo v zadnjih 33 letih kmetijam omogočeno, da so svoja tradicionalna znanja in prakse oblikovali v visoko kakovostne izdelke. Strokovno ocenjevanje in podelitev priznanj za kakovost, je spodbujalo kmetije k dvigu kakovosti in njenemu ohranjanju. Tradicija in sodobnost sta tako z roko v roki pripravila ponudbo, ki jo prinašajo v vaše domove.

Posebej pa bi vas radi opozorili tudi na novo ponudbo t.i. senenih izdelkov. To so mleko in mlečni izdelki, ter meso in mesni izdelki s kmetij, kjer se živali pasejo oziroma krmijo s senom. Več o tej ponudbi si lahko pogledate tukaj.

 

Mleko

Mleko

Meso

Meso

Ribe

Ribe

Sadje in izdelki iz njega

Sadje in izdelki iz njega

Zelenjava in izdelki iz nje

Zelenjava in izdelki iz nje

Pijače

Pijače

Žita in izdelki iz njih

Žita in izdelki iz njih

Med

Med

Olja

Olja

Jajca

Jajca

Semena in zelišča

Semena in zelišča

Oglejte si kmetije

Svojo ponudbo predstavljajo kmetije iz celotne Slovenije. Tako celovitega nabora družinskih kmetij, ki za vas pripravljajo svoje pridelke in izdelke, ne boste našli nikjer drugje. 

Oglejte si ponudbo

Dogodki

NAPOVEDUJEMO 34. Festival Dobrote slovenskih kmetij

19. 05. 2023

Začenjajo se priprave že na 34. FESTIVAL DOBROTE SLOVENKIH KMETIJ, ki bo potekal od 19.-21. maja 2023 v Minoritskem samostanu na Ptuju. 

Aktualno

Svetovni dan tal: »Tla, kjer se hrana začne«

05. 12. 2022

Danes praznujemo svetovni dan tal, ki ga je leta 2013 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.

 

Razpis za sodelovanje na 34. državnem ocenjevanju DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

02. 12. 2022

Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije, podeljena bodo zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost.

 

Izšla je knjiga: Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik

28. 11. 2022

Pa jo imamo, našo dolgo pričakovano knjigo Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik. V njej je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. Gre za priročnik in knjigo receptov jedi kmečkega vsakdana in praznikov.