Narastek z zeljem
02. 11. 2022
Zelenjavna jed, ki vas bo navdušila v večih pogledih. Priprava je hitra in preprosta, v jedi pa boste tudi na zelo okusen način porabili ostanke kuhanega ali pečenega svinjskega mesa. V kolikor ga nimate pri roki, ga lahko mirno nadomestite s klobaso, slanino ali panceto, ki jo na hitro podušite z zeljem. Jed si lahko privoščite za kosilo ali večerjo, zraven pa postrezite solato ali pa zgolj kos kruha.
Ješprenjčkova rižota z gobami
10. 10. 2022
Ješprenjček je odličen nadomestek za riž in Italijani ga s pridom uporabljajo pri pripravi rižote. Tako kot riževa, je tudi ješprenjčkova rižota zelo rahla in kremasta, po želji pa jo obogatimo s poljubnimi dodatki. Mi smo se odločili za sveže gobe, ki preprosto jed povzdignejo v vrhunsko kulinarično poslastico.
Bučni žličniki s skuto
26. 09. 2022
Brancinov karpačo s komarčkom
16. 08. 2022
Solatka s stročjim fižolom
05. 08. 2022
Domači sadni sladoled
24. 06. 2022
Uživanje sladoleda je idealno vseh štirih letnih časih, prav zagotovo pa je poletje tisto, ko si ga privoščimo še večkrat. Zavihajte rokave in si ga pripravite kar doma!
Pečena ovsena kaša s sadjem, čokolado in orehi
18. 05. 2022
Pečeno ovseno kašo si lahko privoščite za zajtrk ali večerjo. Spodnji recept vsebuje tudi banane, jagode in nasekljane orehe, za tiste bolj sladkosnede pa poskrbi dodatek čokolade, ki jo lahko tudi mirno izpustite.
Čemaževa juha in spomladanska krompirjeva solata
25. 04. 2022
Tudi čemaževa juha ali krompirjeva solata je lahko odlična samostojna jed, malica ali pa predjed.
Polnovredni špageti z omako iz buče hokaido v vinu
19. 04. 2022
Šunka v testu
12. 04. 2022
Praznujte veliko noč z dobrotami, ki se prenašajo iz generacijo v generacijo. Tradicionalne velikonočne jedi so vsako leto skrbno pipravljene po receptih naših babic.
Pirin kruh s čemaževim namazom
24. 03. 2022
Pira je starodavna pšenica izjemnih lastnosti, ki godijo organizmu. Ni podvržena genskemu spreminjanju ter je bogata z rudninami in minerali. Recept razkriva, kako pripraviti odličen pirin kruh, h kateremu se imenitno poda čemažev namaz.
SAHARCA
08. 03. 2022
Ričet s prekajenim svinjskim vratom
23. 02. 2022
Preprosta jed na žlico, ki se na našem jedilniku največkrat znajde v hladnejšem delu leta. Takrat namreč pogosteje posegamo po krepkih enolončnicah, ki prijetno pogrejejo telo in nas tudi nasitijo. Med njimi je tudi ričet, ki poleg ješprenja vsebuje veliko zelenjave in prekajeno meso.
Zeljne krpice
15. 02. 2022
Preprosta domača jed. Krpice lahko kupimo ali pa jih pripravimo sami iz rezančeva testa. Krpice s sladkim zeljem so lahko samostojna jed, odlične pa so tudi kot priloga k pečenemu mesu in zrezkom.
PIRIN KRUH Z MANJ KVASA
01. 02. 2022
TOPLA HRENOVA OMAKA
18. 01. 2022
Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.
Vzhajani orehovi štruklji z medom
12. 01. 2022
Štruklji spadajo med tradicionalne slovenske jedi, ki so jih na kmetijah jedli ob košnji. Tudi priprava vzhajanih štrukljev po spodnjem receptu prinaša čaroben okus, ki nas popelje v preteklost. Z dodatkom slovenskega medu, ki na ravni Evropske unije nosi »zaščiteno geografsko označbo«, postanejo okusna sladica. Poskusite!